فریب تبلیغات نمک دریا را نخورید
نمک دریا مجوز تولید از وزارت بهداشت ندارد؛ چرا که تصفیه شده نیست، از انواع ناخالصیها برخوردار است و ممکن است آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین را داشته باشد
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تبلیغات استفاده از «نمک دریا»، گفت: نمک دریا مجوز تولید از وزارت بهداشت را ندارد و افراد سودجو به قیمت به خطرانداختن سلامت مردم استفاده از این نمک را ترویج میکنند.
دکتر زهرا عبداللهی با تاکید بر آنکه وزارت بهداشت به لحاظ قانونی با مصرف نمکهای بدون ید و فاقد استانداردهای لازم مخالف است، درباره نمک دریا و تبلیغاتی که در این زمینه صورت میگیرد، گفت: نمک دریا مجوز تولید از وزارت بهداشت ندارد؛ چرا که تصفیه شده نیست، از انواع ناخالصیها برخوردار است و ممکن است آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین را داشته باشد که این مواد سرطانزا هستند و سلامت افراد را به خطر میاندازند.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه استفاده از نمک دریای موجود را به هیچ وجه توصیه نمیکنیم، ادامه داد: افراد سودجو به قیمت به خطرانداختن سلامت مردم استفاده از این نمک را ترویج میکنند. توزیع این نمک در بازار و استفاده از آن، برنامهای که وزارت بهداشت و دولت 20 سال روی آن سرمایهگذاری کردهاند را با خطر مواجه میکند؛ چرا که ممکن است در صورت ترویج این نمک، مشکلات ناشی از کمبود ید و بیماری گواتر مجددا در کشور شایع شود؛ به طوری که بسیاری از کشورهایی که در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند به دلایلی با بازگشت بیماریهای ناشی از کمبود ید روبرو شدهاند.
وی با اشاره به سیاستها و اقدامات وزارت بهداشت برای افزودن «ید» به نمک خوراکی که پیش از این در جهت کاهش و کنترل مشکلات ناشی از کمبود «ید» و بیماری گواتر در کشور به اجرا درآمده است، گفت: از 20 سال گذشته سعی شد که با اضافه کردن «ید» به نمک خوراکی، ید مورد نیاز افراد جامعه به صورت روزانه تامین شود. اکنون پس از گذشت 21 سال از اجرای این برنامه، شیوع بیماری گواتر در کشور 70 تا 80 درصد کاهش یافته است.
عبداللهی با بیان اینکه ید از طریق هیچ مادهای به بدن نمیرسد، ادامه داد: آب و خاک از نظر میزان «ید» فقیرند. محصولات غذایی گیاهی و حیوانی نیز ید را به بدن نمیرسانند. هدف از یددار کردن نمک خوراکی، رساندن ید به بدن افراد جامعه است. رساندن سایر املاح به این شکل چندان مهم نیست؛ چرا که نیاز بدن به سایر املاح از طریق مواد غذایی قابل تامین است. بر این اساس ضمن تاکید بر استفاده کنترل شده و در حد لازم نمک در غذای مصرفی، ترویج استفاده از نمک یددار تصفیه شده در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این اقدامات، ایران و تونس تنها کشورهای منطقه هستند که توانستند بر مشکل کمبود ید و بیماریهای ناشی از آن غلبه کنند.
منبع: ایسنا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 02,نوامبر,2024